Здружение за педагогија, промоција и заштита на културното наследство

ПартнериИнтернационални

Сите проекти на Македонида се реализираат во соработка со странски партнери. Соработката и поддршката од страна на значајни меѓународни организации е од клучно знаење за опстојување и успешно функционирање на нашата организација. Тука ќе го спомене пред се Советот на Европа, Светскиот фонд за заштита на спомениците од Њујорк, бизнисменот и филантропот Ричард Х. Дрихаус од Чикаго, како и многу други...

Бизнисменот и филантропот Ричард Х. Дрихаус

Бизнисменот и филантропот Ричард Х. Дрихаус

Чикаго, САД

погледни вебсајт

Мрежна организација „Иднина на религиозното културно наследство“

Future of Religious Heritage” – Brussels

Брисел, Белгија

погледни вебсајт

Институт за христијанска археологија и византиска историја на уметност – Уни. “Џорџ Август“

Institut fuer Christliche Archälogie und Byzantinische Kunstgeschichte” – Universität Georg August, Göttingen

Готинген, Германија

погледни вебсајт

Институт за католичка теологија и дидактика на Филозофскиот Факултутет III за педагогија при Уни. Мартин Лутер

“Institut für Katholische Theologie und ihre Didaktik Philosophische Fakultät III – Erziehungswissenschaften Martin-Luther- Universität Halle-Wittenberg”

Хале Витенберг, Германија

погледни вебсајт

Издавачка куќа „Imhof Verlag“

Imhof Verlag” - Fulda

Фулда, Германија

погледни вебсајт

Фондација “Napoli Novantanove“

“ Fondazione Napolinovantanove – Napoli “

Неапол, Италија

погледни вебсајт

Регионот Нормандија

Region de Normandie - Caen, France

Каен, Франција

погледни вебсајт

Советот на Европа

The Council of Europe , Strasbourg

Стразбург, Франција

погледни вебсајт

Светскиот фонд за заштита на спомениците на културата

The World Monuments Fund , New York

Њујорк, САД

погледни вебсајт

Центар за источноевропски студии и Руски/азиски студии при Универзитетот во Чикаго

Center for East Eurupean and Russian/Euroasian Study at the University of Chicago – CEERES

Чикаго, САД

погледни вебсајт

Регионален историски музеј – Русе

Rousse – Regional Museum of History

Бугарија

погледни вебсајт

Библиотека Берио – Библиотека на град Женева

Biblioteca Berio – Bibiloteca civica di Genova, Italia

Женева, Италија

погледни вебсајт

Народен Музеј – Белград

National Museum in Belgrade, Serbia

Белград, Србија

погледни вебсајт

Фотосојуз на Хрватска – Загреб

Photographic Society of Croatia – Zagreb

Загреб, Хрватска

погледни вебсајт

Здружение на културата – “Арии на Времето“

Arie del Tempo – Genova

Женева, Италија

погледни вебсајт

Византиски музеј – Атина

Byzantine Museum – Athens

Атина, Грција

погледни вебсајт

Музеј на византиска култура Солун

Museum of Byzantine Culture – Thessaloniki, Greece

Солун, Грција

погледни вебсајт